De cast van de ‘Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds & Snakes’ benadrukt het als een voordeel dat ze Jennifer Lawrence (33) en de rest van de cast van de filmfranchise niet persoonlijk hebben ontmoet voordat ze aan het filmen begonnen. In een interview met ‘E! News’ delen ze hun visie op het belang van het vermijden van vooroordelen bij het vertellen van het verhaal.

Josh Andrés Rivera, die de rol van Sejanus Plinth vertolkt, geeft aan dat hij zichzelf de regel heeft opgelegd om voorzichtig te zijn en ‘niet verstrikt te raken in wat er in de originele trilogie is gebeurd’. Deze benadering stelt de cast in staat om een frisse kijk te hebben op de personages en gebeurtenissen in ‘The Ballad of Songbirds & Snakes’.

Desondanks laten de acteurs doorschemeren dat ze enthousiast zouden reageren op een ontmoeting met Jennifer Lawrence, mocht ze interesse tonen. Hunter Schafer, die de rol van Tigris Snow vertolkt, heeft zelfs een open uitnodiging gestuurd aan de Oscarwinnares voor een drankje. Schafer deelt haar optimisme over een mogelijke ontmoeting en zegt: “Ik heb niemand uit de vorige films ontmoet, maar ik heb het gevoel dat J.Law en ik het goed zouden kunnen vinden.”

Rachel Zegler, die de rol van Lucy Gray Baird vertolkt, een eerbetoon uit District 12, onthult dat ze haar voorgangster, Jennifer Lawrence, na de opnames heeft ontmoet. Deze ontmoeting heeft Zegler geholpen de druk van vergelijkingen te verminderen, aangezien haar personage en dat van Lawrence beide eerbetoon zijn aan District 12. Zegler beschrijft de ontmoeting als ‘echt geweldig’ en benadrukt de vriendelijkheid van Lawrence.

De nieuwe film richt zich op Coriolanus Snow, gespeeld door Tom Blyth, de antagonist van Katniss Everdeen in de eerste drie boeken, toen hij slechts 18 jaar oud was en nog ver voor zijn tijd als president van Panem. De film volgt Snow als mentor tijdens de tiende Hunger Games, waar hij een bijzondere band ontwikkelt met de vrouwelijke tribuut, gespeeld door Rachel Zegler.

‘The Ballad of Songbirds & Snakes’ is geregisseerd door Francis Lawrence, die ook de regie op zich nam voor eerdere Hunger Games-films zoals ‘Catching Fire’ (2013), ‘Mockingjay Part One’ (2014) en ‘Mockingjay Part Two’ (2015). De film wordt verwacht vanaf 16 november te zien te zijn.