De World Travel Awards vieren elk jaar het beste in de toerisme- en gastvrijheidsindustrieën. Dit jaar hebben reisprofessionals en het publiek de nominaties geselecteerd voor de beste nieuwe hotels in Europa die de ultieme bestemmingen voor reizigers bieden.

Veel nominaties kwamen van hotels in Spanje en Portugal, terwijl Italië, Griekenland en Engeland volgden. Vooraanstaande merken die genomineerd zijn, zijn onder andere Marriott en Domes Resorts, terwijl er speciale interesse was in stedelijke eigendommen en historische locaties. Ook opkomende toeristische bestemmingen worden dit jaar belicht, waaronder Bad Ischl-Oostenrijk, Bansko-Bulgarije, Braga-Portugal, Bydgoszcz-Polen, Huesca La Magia-Spanje, Ljubljana-Slovenië, Matera-Italië, Mljet-Kroatië, Sines-Portugal en Tartu-Estland.

Ik sprak met Graham Cooke, oprichter van de World Travel Awards, die zei: “Het jaar belooft nu al een welvarend jaar te worden voor wereldwijde reizen en toerisme. We hebben onze Europese Gala Ceremonie georganiseerd, de openingsronde van onze Grand Tour 2024, in Berlijn deze week, en het kaliber van de winnaars was opmerkelijk. Hoogtepunten zijn onder andere de categorie Leading New Hotels met een rijkdom aan nieuwe openingen in het afgelopen jaar die strijden om de overwinning en de gezamenlijke maatstaf naar nog grotere hoogten tillen.”